Zagreus Winery
Zobrazených 10–13 z 13 výsledkovSorted by price: low to high
-
Zagreus Winery Hand Made Mavrud 2022
€13,50Víno Hand Made bolo vytvorené s cieľom priblížiť nám, milovníkom vína, čo najviac chuť starých vín. Víno sa zbieralo ručne, kvasenie nebolo kontrolované a je nefiltrované. Bola tiež vytvorená v malej sérii 2970 fliaš, čo podčiarkuje jej jedinečnosť.
Víno má veľmi dobre vyváženú kyslosť a triesloviny. Vôňa ponúka tóny červených bobúľ, koreniny a vanilky. Chuť je plná a vyvážená s príjemnou dochuťou.
Veľmi jedinečné víno, ktoré sa v dnešnej dobe už takmer nevidí.
-
Zagreus Winery Single Vineyard Syrah 2020
€13,60Víno má lesklu rubínovu farbu. Pútavá vôňa s bohatými tónmi zrelých ostružín a šťavnatých sliviek.
Plné telo s jemnými, sametovými tanínmi a bohatou komplexnosťou.Vinifikacie:
Hrozny sú dôkladne triedené a sušené počas dvoch mesiacov na otvorenom a dobre vetranom mieste.
Tento prístup prispieva k prirodzenej koncentrácii cukru, kyseliny, farby a chutí.
Po sušení sú hrozny jemne rozmätené a fermentované pri optimálnej teplote 24-26 stupňov Celsia.
Víno nezrelo v dubových sudoch. -
Zagreus Winery Vinica Mavrud 2019
€19,50Mavrud „Vinica“ je symbolické víno vinárstva Zagreus. Jeho špecifické a nepopierateľné vlastnosti sú výsledkom prístupu prevzatého od vinárov v severnom Taliansku, ktorý však v Bulharsku nie je známy a tím vinárov tohto vinárstva ho uplatňuje po prvýkrát. Po zbere hrozna sa mavrud suší dva mesiace na otvorenom a suchom mieste, aby sa dosiahla prirodzená koncentrácia cukrov a kyselín. Po 18 mesiacoch zrenia v sudoch z bulharského duba vzniklo extraktívne víno s výraznou korenistou vôňou a vyváženou chuťou s dlhým potenciálom zrenia.
-
Zagreus Winery Minimum Mavrud 2023
€29,90Hrozno vína Minimum Mavrud je zbierané v období od 20. septembra do 5. októbra.
Ručne ich zbiera osobne pán majiteľ Dimitar spolu s rodinou a priateľmi, ktorí chcú zdieľať tento zážitok.
Sú vyberané iba hrozno spĺňajúce prísne stanovené parametre.
Zber prebieha do debničiek vo vrstve a potom sú hrozno ponechané stáť vonku v tieni po dobu jedného alebo dvoch mesiacov.
Podobne ako pri víne Vinica (metóda apasimento alebo sušenie hrozna, typická pre vína Amarone).
Fermentácia prebieha spontánne v 220 litrových sudoch z bulharského dubu, s otvoreným vekom na jednom konci (otvorená fermentácia zhora).
Pred fermentáciou a počas nej nie je hrozno ničím pridané, jedná sa o čistý prirodzený prístup.
Víno zreje po dobu 40-60 dní v sklenených nádobách za vonkajších podmienok bez prístupu k priamemu slnečnému svetlu.
Počas tohto obdobia sa vykonáva 1-2 preliatia.
Fľašovanie prebieha okolo konca januára bez použitia čerpadla alebo filtra.Jedná sa o plne autentické víno, jediné v našej ponuke. Nesie typické, avšak špecifické chute a vône odrody Mavrud.
Ak ste milovníci Mavrudu a chcete ho vyskúšať v jeho drsnej kráse, toto víno je práve pre vás.Limitovaná edícia: 1000 fliaš